zondag 17 januari 2016

Op zoek naar de groene pluim in het Groeningemuseum ! (verslagjes door enkele leerlingen)


We gingen met de fiets naar het Groeningemuseum. Wel in twee deeltjes. Toen we aankwamen, verdeelden we ons in 6 groepen van 4. Ik zat met Yani, Rune V. en Sven. Onze leider was de mama van Milan. We deden onze jassen uit. Wij mochten als 2de vertrekken. We kregen ook een boekje waar we dingen moesten zoeken. Dat hebben we gedaan. Er waren een paar schilderijen niet. Er was ook een schilderij van een museum waar ik naar toe was gegaan. Het ging over Jakob. Zo noemt ook mijn broertje. Het was een heel mooi schilderij. Er was ook een schilderij met Jezus en zijn apostelen in het bruin. Er was ook iets wat ze in Plopsaland hebben nagemaakt. En toen veel kleuren. Toen was de rit gedaan en hebben we de toer nog 3 keer gedaan. Toen gingen we uit het museum. Er waren banken. Daarop hebben we veel foto's gemaakt. Toen pakten we onze jassen en gaven een groene pluim aan het schilderij die wij het mooist vonden. Er was daar een kastje voor. Toen moesten we wachten op de anderen en vertrokken terug naar school.
Rune Decock


We zijn met de fiets naar het Groeningemuseum geweest. In het begin werden we in groepjes gesplitst. We kregen een ringboekje en op sommige bladzijden stonden kleine stukjes schilderij en dan moesten we dat schilderij zoeken met je groepje. Dan moest je een opdracht doen. Er waren mooie schilderijen, enge schilderijen en interessante schilderijen. Je moest een parkiet zoeken in een schilderij. Op het laatste kreeg iedereen een groene pluim en dat moest je bij je favoriete schilderij hangen.
Sven Quicke


Op een mooie namiddag zijn we met de fiets naar het Groeningemuseum geweest. Toen we er waren moesten we onze jas in een grote bak leggen. We kregen dan ook nog een boekje met uitleg en opdrachten in. Als we binnen waren, zagen we mooie schilderijen. Maar opeens zag ik een eng schilderij. Ik zag een man die op een tafel lag en een paar mannen die zijn vel aftrokken. Op het einde mochten we een groene pluim geven aan welk schilderij we het mooist of het grappigst vonden. Ik kon bijna niet kiezen. Ik vond ze allemaal mooi, behalve die ene met dat vel. Toen we terug naar school gingen, hadden we een kortere weg genomen.
Diana Zandiyan


Geen opmerkingen:

Een reactie posten